In de media

Klein Fornuis: Gefascineerd door het ambacht

peter-kleinfornuis

Even in het kort. Hij is min of meer begonnen in Oudt Leyden, destijds een van de eerste sterrenzaken van ons land. Daarna het pannenkoekenniveau. Pas na twaalf jaar haalde hij zijn diploma’s. Een docent van de horecaopleiding zag zoveel potentie in Peter, dat hij net zolang met hem bleef leuren totdat zijn leerling een plek in een zaak met twee Michelinsterren aangeboden kreeg (de Scholteshof te Stevoort, België, 1999). lees verder »

Fijne smaken

Buitenleven

Hoe groen zijn ze eigenlijk in Baarn? Greenleave ging voor Buitenleven op zoek naar de lekkerste biologische restaurants, groene kledingzaken en dito slaapadresjes. Hier klopt het groene hart van Baarn. Fijne smakenVlak achter de Laanstraat opende restaurant Klein Fornuis in april 2015 haar deuren. De geboren en getogen Baarnaar Peter van der Wilk maakt hier lees verder »

Harmonieus smaaktheater – De Gouden Pollepel

De Gouden Pollepel 2015

Er zijn van die momenten in het leven van een spijsschrijver die vragen om gilletjes van genot. Professioneel als we zijn, weten we die vreugdekreten aan tafel te onderdrukken. Of liever gezegd, uit te stellen tot na onze anonieme proeverij. Voordat ik u meeneem in de keuken van Peter van der Wilk, even een blik lees verder »

Een sympathieke zaak

Een paar jaar geleden een van de eerste nieuwkomers aan het inmiddels steeds gezelliger wordende sluisje van Leidschendam, met een deurschildje dat niemand heeft: ‘Oud-leerling hotelschool Koksijde’. Dit verwijst naar de bekendste en beste Vlaamse horecaopleiding die patron George Longhitano met trots volgde. Hij werkte daarna in toppers als het Amstel, Parkheuvel en Hilton en lees verder »

Restaurant Klein Fornuis – Welkom in LEKKER

In de open keuken aan een kant van de lange pijpenla, zien we de verrichtingen van chef-kok Peter van de Wilk die in de leer was bij onder anderen Roger Souvereyns in België. Niet de eerste de beste, want al in de jaren tachtig was Souvereyns actief met kruiden en kweek uit eigen moestuin voor lees verder »