Restaurant Klein Fornuis – Welkom in LEKKER

In de open keuken aan een kant van de lange pijpenla, zien we de verrichtingen van chef-kok Peter van de Wilk die in de leer was bij onder anderen Roger Souvereyns in België. Niet de eerste de beste, want al in de jaren tachtig was Souvereyns actief met kruiden en kweek uit eigen moestuin voor destijds zijn sterrenrestaurant Scholteshof. Die moestuin heeft Klein Fornuis dan weer niet maar er wordt gepassioneerd gekookt met superverse en seizoengebonden producten. De menukaart verraadt de Belgische leerschool van de chef, want er wordt gerept over witloof en fijne groentjes. Maar dat terzijde. Het is rustig op de doordeweekse avond van ons bezoek. Het kleine, moderne en sober ingerichte restaurant met uitkijk op de Vliet oogt vriendelijk. De kleine kaart biedt verrassende gerechten en eigenaar George Longhitano, voorheen werkzaam bij onder andere La Rive in Amsterdam en Parkheuvel in Rotterdam, adviseert er mooie wijnen bij. De huiswijn, een Pinot grigio Hesaurum van het domein Biscardo heeft zo’n fijn en delicaat bouquet dat we besluiten ’m de rest van de avond ook te drinken. Na wat lekkere amuses komen de voorgerechten: voor de een coquilles op een part gebakken bindsla begeleid door aardappelcrème, appelblokjes en wasabizalf. Een krachtig smaakpalet. De andere kant geniet van heel verse grote garnalen met saffraan witlo(o)f en schuim van kreeftenbouillon. Ook al zo mooi. Verrassend goed is ook het hoofdgerecht van malse, mooi rosé gebakken runderbavette met slakjes en tomatenkruidenboter, net als de precies goed bereide eend met een tarte tatin van sjalot, groene kool en madeira. En na het proeven van een heerlijke clafoutis kunnen we met tevredenheid