Peter van der Wilk, uw cuisinier

Klein Fornuis is het restaurant van cuisinier Peter van der Wilk. In 1999 begon hij als chef de partie in de leer bij Roger Souvereyns in De Scholteshof te Stevoort, toen gelauwerd met 2 Michelin sterren. De Scholteshof staat bekend om zijn zuiver biologische producten uit eigen tuin. Peter werkte er met de mooiste kaviaar, ganzenlever, kreeft, truffel, het beste vlees en de mooiste vissen. Na ruim een jaar ging hij met leermeester François de Potter mee naar restaurant Le Reve aan de Damse Vaart, waar hij leerde hoe je met pure producten, zonder extreem dure ingrediënten op hoog niveau kunt koken en succes kan hebben door klassieke kooktechnieken te gebruiken.

Terug in Nederland werkte hij als souschef bij Restaurant La Promenade in Baarn, onder de culinaire leiding van Henk-Jan de Boer die net terug was uit Parijs bij Alain Passard(***). Met beperkte budgetten kookte hij mooie dingen bij Eetcafé Petershof. In Amsterdam kookte hij op hoog niveau in New Cadans. Bij Radisson SAS Schiphol was hij senior souschef. En hij gaf leiding bij BurgGolf, een full-service golfbaan met hotel, vergaderzalen, brasserie en à la carte restaurant. Met Klein Fornuis slaat Peter een nieuwe weg in: top-gastronomie in een intieme omgeving.

Dineren bij Klein fornuis? Reserveren is verstandig

Neem contact op door te bellen naar +31 35 6224543